Urządzenia i Akcesoria
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
25 cukierków typu krówka
-
85 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
jabłka pokrojone w ósemki, do podania
-
precelki, solone kruche, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
15 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
1562 kJ /
373.3 kcal
Tłuszcz
26.6 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
40.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20min
Deser z solonym karmelem
1h
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1h 45min
Orzeszki ziemne w karmelu
1h 30min
Polewa toffi
25min
Banany w czekoladzie
1h
Koktajl mleczny o smaku solonego karmelu
20min
Mleczne cukierki
2h 5min
Karmelowe toffi
2h
Gorąca czekolada
10min
Gorąca czekolada z wanilią
15min